Geen bestanden te zien bij het openen van je Android / Galaxy toestel? Of het volgende foutbericht wordt weergegeven: “Het usb-apparaat wordt niet herkend”?

usb-apparaat

In dit voorbeeld gebruik ik een laptop met Windows 10 en mijn eigen mobiele toestel: Galaxy S6. Ook ik liep tegen het probleem aan dat plotseling mijn bestanden niet zichtbaar waren. Het probleem lag bij mij aan de lengte van de originele datakabel. Een kortere originele datakabel was de oplossing.

De volgende stappen heb ik geprobeerd en helpen mogelijk ook voor jou. De stappen kan je los van elkaar proberen. Ze hoeven dus niet in deze volgorde. Als je niet zeker bent van wat je doet, stop dan met wat je doet en laat een deskundige jou helpen. Onderstaande is op eigen risico.

 1. Is je toestel vergrendeld? Ontgrendel dan je toestel.
 2. Is je toestel op de juiste manier aangesloten en ingesteld?
  1. Kijk of je een notificatie krijgt bij het aansluiten en kies dan voor “Mediabestanden overdragen” (MTP).USB-optiesUSB-opties
  2. Krijg je geen notificatie? Pas de USB-configuratie dan handmatig aan. Daarvoor moet eerst de VERBORGEN “ontwikkelaarsmodus” ingeschakeld worden: ga naar toestel instellingen -> toestel info -> software info en druk 7x op buildnummer. Als het goed is, krijg je direct een melding dat de ontwikkelaarsmodus is ingeschakeld. Tussen de toestelinstellingen staat nu ontwikkelaarsopties. Kies ontwikkelaarsopties en zoek naar USB-configuratie. Rechtsbovenin kan je ook kiezen voor “zoeken”. Als je USB-configuratie hebt gevonden dan kan je daar de USB-configuratie wijzigen naar MTP (Media Transfer Protocol).

   usb-configuratie
   USB-configuratie in ontwikkelaarsopties
 3. Gebruik je de standaard meegeleverde kabel van Samsung en werkt het nog niet? Misschien is de kabel te lang. Probeer een kortere kabel. De kabel van 2 meter is te lang voor mijn USB aansluiting. Heb je geen kortere kabel, probeer dan een andere USB-aansluiting of PC. Ontkoppel andere USB apparaten.
 4. Start je computer op in diagnostische modus. Ga naar start en typ msconfig. Kies Systeem Configuratie. Klik bij opstartopties op “Diagnostisch opstarten”. Start je computer opnieuw op en probeer nogmaals je toestel te benaderen. Vergeet achteraf de instellingen niet opnieuw terug te zetten. Doorloop dezelfde stappen en kies dan voor “Normaal opstarten”. Ga niet op internet in diagnostische modus omdat mogelijk je virusbeveiliging is uitgeschakeld.
 5. Smart Switch opnieuw downloaden en installeren van de Samsung website.
 6. PC en toestel opnieuw opstarten.

Is iets niet helemaal duidelijk of heb je andere vragen? Laat het mij dan weten in een reactie onder deze pagina.

Categories: Android IT Windows